preskoči na sadržaj
 
ŠK. GOD. 2019./2020.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2019. provodio se tijekom Mjeseca hrvatske knjige (15.10.-15.11.) u narodnim i školskim knjižnicama u cijeloj zemlji. Ovogodišnja tema bila je "U ritmu odrastanja", a u skladu s njom bila su i odabrana djela. Čitali smo knjige Ljeto na jezeru Čiču Jasminke Tihi-Stepanić, Drugačija Ivane Guljašević i Eva, mala žena Vlaste Golub. Čitale su i rješavale online kviz samo dvije učenice viših razreda, no bile su zaista oduševljene odabranim naslovima i preporučile ih svima. Pozivamo vas da se dogodine uključite u ovaj projekt i pročitate neke nove zanimljive knjige.

Naša mala knjižnica novi je projekt poticanja čitanja u kojem sudjeluju učenici 3. razreda. Cilj ovoga projekta je poticanje kritičkog čitanja od najranije dobi i promoviranje vrhunskih književnih i likovnih ostvarenja domaćih i stranih autora. Ove godine upoznat ćemo djela hrvatskih, litavskih i slovenskih književnika i ilustratora za djecu. Projekt se provodi u suradnji s izdavačkom kućom Ibis grafika koja je uz knjige pripremila i kreativne knjižice. Učenici će nakon čitanja ispunjavati kreativne knjižice, izraditi lutku knjižnog junaka, urediti čitateljski kutić, sudjelovati u literarnom i likovnom natječaju i provoditi mnoge druge zanimljive aktivnosti. Naša mala knjižnica sadrži 6 različitih naslova. To su slikovnice Sjeverac Dječarac i patka selica Branke Žodan i Podvodna priča Kestutisa Kasparavičiusa, roman Bodljikava priča Ive Dužić, zbirka priča Ding dong priče Jane Bauer, zbirka pjesama Čarobni kalendar Marijane Križanović te zbirka igrokaza Brljibanovo kazalište Nade Horvat. Veselimo se čitanju i stvaranju!

Čitanjem do zvijezda - Natjecanje u znanju i kreativnosti državni je projekt poticanja čitanja i promicanja kulture čitanja namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole. Nakon nekoliko godina ponovno sudjelujemo u ovom vrijednom projektu istraživačkog i kreativnog čitanja. Ovogodišnja tema je "Između stvarnosti i fantazije", a odabrane knjige su Harry Potter i kamen mudraca J. K. Rowling, Nikadgrad: Kušnje Morrigan Crow Jessice Townsend i Zmaj ispod Staroga grada Krunoslava Mikulana. Natjecanje se sastoji od pisanog ispita znanja i izrade i prezentacije plakata. Nakon školskog natjecanja troje najboljih sudjeluje na županijskom i, eventualno, državnom natjecanju u Čakovcu. Kako ovo natjecanje od učenika traži izuzetno veliki angažman, jako smo sretni što se uključilo čak petero učenika od 6. do 8. razreda (dvije učenice u PO Vrsi i troje učenika u matičnoj školi u Ninu). Svima im želimo puno sreće u natjecanju i užitka u čitanju!

Šk. god. 2018./19.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja i ove godine nudi zanimljive naslove objedinjene temom "Do baštine na krilima mašte".Riječ je o knjigama Sve o Evi Nene Lončar, Andautonac Snježane Babić Višnjić i Letači srebrnih krila Melite Rundek. Prijave za čitanje i sudjelovanje u kvizu su u tijeku. Javite se !

Tko čita ne skita - naš školski program poticanja čitanja obukli smo u novo ruho. Potičemo čitanje znanstveno-popularnih tekstova za djecu u knjigama i časopisima. Ne treba uvijek čitati samo književne tekstove (priče, pjesme, romane i igrokaze)- važno je čitati ! Zato smo ove godine odabrali zeleni vodič za djecu, knjigu Upoznaj prirodne ljepote Hrvatske i časopis Moj planet. Nakon čitanja izradit ćemo zajedničkim snagama razredni plakat velikih dimenzija i izložiti ga u knjižnici. U projektu sudjeluju učenici 3. razreda.

 Šk. god. 2017./18.

Tko čita,ne skita projekt je poticanja čitanja koji se provodi s učenicima 3. i 4. razreda  od listopada do svibnja školske godine 2017./18. U projekt su zasad uključeni učenici u Matičnoj školi, a u drugom polugodištu pridružit će nam se i učenici područnih škola. Učenici tijekom tjedna  čitaju sedam knjiga iz različitih područja, a nakon čitanja pišu kratki osvrt ili preporuku te ilustriraju najljepši dio po vlakstitom izboru. Slijedi izrada razrednog plakata, a po završetku projekta izložba svih plakata u knjižnici.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja i ove godine je organiziran u okviru Mjeseca hrvatske knjige (od 15. listopada do 15. studenog 2017.). Provodio se pod motom " Čitanje ne dolazi u pitanje" i u organizaciji Knjižnica grada Zagreba i Hrvatskog centra za dječju knjigu. Čitala su se tri zanimljiva naslova: Milijunaši Maje Brajko-Livaković, Mali ratnik Tihomira Horvata i Pošalji mi poruku Sanje Pilić. Nakon čitanja učenici su rješavali online kviz o pročitanim djelima i uporabi online enciklopedija i leksikona. Tema ovogodišnjeg mjeseca knjige  je enciklopedistika, a moto "Sve na jednom mjestu" s ciljem poticanja  uporabe priručnika u tiskanom i online obliku. Iz naše škole u kvizu je sudjelovalo sedmoro učenika iz 5., 7. i 8. razreda, a slučajnim odabirom pobjednica je sedmašica Adriana.Uživali smo čitajući nove knjige, zabavili se i uključili školu u još jedan lijep i zanimljiv projekt. Čestitamo svima koji su čitali i rješavali kviz, a druge pozivamo da nam se pridruže dogodine. Možda dođemo i do Zagreba!

Čitateljski klub osnovali smo 21. studenoga 2017. godine u školskoj knjižnici. Članovima kluba postalo je jedanaestoro učenika, ljubitelja knjige.Oni će tijekom školske godine uživati čitajući i dobro se zabavljati, vježbati raspravljati o djelima, bogatiti rječnik i pokazati svoju kreativnost. Sastajat ćemo se jednom mjesečno i za svaki put pripremiti preporuke za čitanje, osvrte na knjige , lijepe misli, igrice, kvizove.. sve što nam bude zanimljivo i poticajno iz odabranih knjiga. Na prvom sastanku učenici su sami odabrali knjige koje će čitati ( naručili smo ih baš za čitateljski klub) pa će sljedeći put svatko predstaviti svoju knjigu. Veselimo se prvim komentarima i preporukama!

Čitajte više na knjižničnom panou i ovoj stranici koncem prosinca!

 

 


 


Raspored zvona

                                     

Nin

1. 07:45 – 08:30

2. 08:35 - 09:20

3. 09:25 - 10:10

4. 10:30 - 11:15

5. 11:20 - 12:05

6. 12:10 - 12:55

7. 13:00 - 13:45 

 

Vrsi

1. 08:00 – 08:45

2. 08:50 – 09:35

3. 09:40 – 10:25

4. 10:45 – 11:30

5. 11:35 – 12:20

6. 12:25 – 13:10

7. 13:15 – 14:00


Virtualna knjižnica


TražilicaŠkolski kalendar


Upisi u srednju školu

 Image result for idemo u srednju


Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Pogled u svijet
Dnevni tisak


Zabavno i poučno

Image result for pravopis carnet

 


Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
preskoči na navigaciju