preskoči na sadržaj
Područna škola Zaton

Božić u Zatonu

Mali dašak blagdana!

 Ni situacija u kojoj smo se našli, nas nije spriječila u našim Božićnim običajima. Svake godine, na javnoj priredbi, mještanima Zatona pokažemo sve što smo marljivo vježbali. Bude tu pjesme, recitacije i plesa.  Ova godina je nešto drugačija od prethodnih, ali nas ni to nije spriječilo da blagdanski duh zavlada našom školom. Kroz cijeli prosinac smo marljivo izrađivali ukrase i poklone, ali smo i pripremali jedan video uradak kojim smo htjeli približiti sve aktivnosti koje smo provodili kroz ovaj mjesec.

Posebno bi se zahvalili Turističkoj zajednici mjesta Zaton, koja nam je i ove godine omogućila poklone za svakog učenika, odnosno učenicu naše škole.

 

Nećemo vas više držati u neizvjesnosti :), evo videa:

 

https://www.youtube.com/watch?v=nmws2q4hLDc&t=40s

 

Želimo vam sretan Božić i novu godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA SOKIĆ  datum: 22. 12. 2020. 13:25

KRALJICA VOĆA

Svaki dan jedna jabuka!

 

Danas smo obilježili Dan jabuka. Ova godina je posebna jer se ovaj dan obilježava punih 30 godina. Naučili smo da je jabuka prozvana kraljicom voća i da je najkompletnije voće jer ima baš sve što organizmu treba. Puunaaaa je vitamina i minerala, a može se jesti u svako doba dana. Postoje razni načini kako možemo jesti jabuke. Možemo je jesti svježu, to nam je najdraže, ali je jako volimo i u kolačima :). Bake i djedovi najviše vole kompot od jabuka. Naučili smo da jabuka pripada porodici ruža, ali i da je najveća jabuka ikad ubrana imala čak 1.5 kilograma.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA SOKIĆ  datum: 30. 10. 2020. 17:21

OBILJEŽILI SMO DANE KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Kruh koji život znači!

 

Jedva smo dočekali taj petak. Iako je vani padala kiša, naša srca je grijala jedna posebna toplina. Jutro je počelo zanimljivo. Učiteljice su nam pokazale naše divne slavonske ravnice i polja pšenice, a zatim i sam proces obrade žita te proizvodnju kruha. Bilo je jako zanimljivo. Ipak, jedva smo dočekali trenutak kada nam je došao don Jerko Vuleta i blagoslovio naše krušne proizvode koje smo marljivo pripremali. Nakon blagoslova je uslijedila, svima nam draga, degustacija.

Kako nam je bilo procijenite sami :).

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA SOKIĆ  datum: 30. 10. 2020. 08:47

MATEMATIKA UZ QR KODOVE

Obilježili smo Code Week!

U Područnoj školi Zaton je ovaj tjedan bio prepun zabave. Cijeli tjedan je bio u znaku kodiranja. Daa, dobro ste čuli- kodiranja. Odlučili smo sudjelovati u Code Week-u, odnosno Europskom tjednu programiranja. Prvo smo naučili što je QR kod, a zatim smo naučili kako napraviti jedan takav kod. Prvo što smo napravili je pozivnica :), a zatim smo krenuli radi kodove na kojima su matematički zadatci s dosad naučenim sadržajem. Kada smo napravili sve zadatke, uslijedio je odabir istih, a zatim i očitavanje kodove, svojim pametnim telefonima. koje smo potom, na papir, rješavali. Bilo nam je prezabavno, pokušajte i vi :).

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA SOKIĆ  datum: 28. 10. 2020. 17:07

ETWINNING PROJEKT Vijest ima dokument u privitku

Apoksiomen je doputovao i u Zaton!

Dugo smo ga čekali, trebao je doći još prošle nastavne godine, ali nas je korona virus malo omeo. Unatoč svemu, uzbuđeno smo dočekali dan kad će Apoksiomen doći u našu školu. Krenuo je s Lošinja na svoj put po cijeloj Hrvatskoj, a nakon posjeta našoj školi je otputovao u Osnovnu školu "Karlobag". Naučili smo da je brončani kip Apoksiomena izvađen iz podmorja između otočića Vele Orjule i otoka Lošinja 27. travnja 1999. godine i da je, za sada, jedina pronađena velika bronca na istočnoj obali Jadrana. Kod nas je došla umanjena replika koja je vjerodostojan prikaz kipa koji se čuva u Bijeloj sobi Lošinjskog muzeja. MI smo ga odlično ugostili, upoznali smo ga s našim malim Zatonom, nacrtali mu crteže i napisali pismo, a kako nam je bilo, pogledajte na fotografijama :).


  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA SOKIĆ  datum: 28. 10. 2020. 16:42

POZDRAV GODIŠNJIM DOBIMA

Stigla nam je jesen!

Baš nam je brzo stigla ova jesen. Huh! I možemo vam reći da nas baš zafrkava. Prvo nam je donijela malo hladnoga zraka, a onda je opet zatoplilo. E, sada već imamo osjećaj da nam se i zima bliži. Nebo je često oblačno, a temperature su sve niže. Najteže nam pada što se skratio dan. Unatoč svemu, mi jako volimo jesen. Jesenske boje su prekrasne. Kako bi pozdravili našu jesen, otišli smo u prirodu i skupili listove listopadnih stabala koji lagano padaju na tlo. Od prikupljenih listića smo se odlučili napraviti naše razredno jesensko stablo.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA SOKIĆ  datum: 28. 10. 2020. 16:22

Vježbanje na daljinu

Vodič za sve generacije :)!

Nastava na daljinu ne pada nam uvijek lako, ali se uvijek trudimo napraviti nešto zabavno kako bi što manje mislili o razdvojenosti od naših prijatelja. Tako smo smislili ideju jednoga vodiča za vježbanje u kojem ćemo svi sudjelovati.  Ako već nismo zajedno u klupama, bit ćemo bar zajedno u našem malom projektu :). Našim vodičem smo htjeli pomoći svim učenicima koji bi htjeli vježbati kod kuće.
Napravili smo uvodni dio u kojem su vježbe razgibavanja, a zatim smo oponašali hod životinja.
Pogledajte naš video do kraja, tamo Vas čeka malo iznenađenje!

Vaši učenici 2. i 4. razreda Područne škole Zaton

Video: https://www.youtube.com/watch?v=9Z1zdCnBlT4&t=87s

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 5. 2020. 16:37

SVJETSKI DAN OSOBA S DOWN SINDROMOM

Obilježili smo Dan šarenih čarapa!

U subotu, 21. ožujka smo obilježili online Svjetski dan osoba s Down sindromom. Iako nas ovaj čudni virus malo remeti i ne možemo ići u školu, nije nas poremetio u obilježavanju Dana šarenih čarapa. Osobe s Down sindromom su drugačije od nas, ali jednako vrijedne. Svaki je čovjek jednako vrijedan i svi smo mi jednaki u različitosti. :)

Downov sindrom je genetski poremećaj koji je uzrokovan prisutnošću jednog kromosoma viška (na 21. paru kromosoma se nalaze tri, umjesto dva kromosoma), a kromosom je sitan dio stanice koji nosi nasljedne informacije u obliku gena. Nastaje u trenutku začeća ( u trbuhu majke koja nosi malu bebu). 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 3. 2020. 18:03

Torbe od starih majica

Nama zapravo nikad nije dosadno :). Jednu srijedu su nam učiteljice rekle da donesemo sutra staru majicu, ni sami nismo znali što nas čeka... Došao je četvrtak i zadnji nastavni sat, a radne akcije su počele. Za zadatak smo imali napraviti torbu od starih majici, ali ne ukrasnu torbu već pravu pravcatu torbu kojom ćemo se moći koristiti. Bili smo pomalo uzbuđeni jer nismo znali što nas čeka. Jako smo se trudili, a kako smo se približavali kraju sve smo bili uzbuđeniji. Rad je ispao fantastično! Dobili smo prekrasne nove torbe od starih majici, pokušajte  i vi :).
Uz to što smo napravili super torbe, naučili smo se služiti iglom i koncem. Možda bi sada mogli pomoći roditeljima zašiti pokoju čarapu staru čarapu, tko zna :)
Torbe će nam do kraja nastavne godine stajati izložene u školi, a sve što budemo htjeli ćemo sačuvati u njim te ih na kraju nastavne godine ponijeti kući.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 3. 2020. 19:59

Dan ružičastih majica

Što je nasilje? Je li nasilje samo fizički napad? Koje vrste nasilja postoje? Što je bullyng te što je cyber bullyng samo su neka od pitanja o kojima smo razgovarala prilikom obilježavanja dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.
Razgovarali smo o samim početcima obilježavanja Dana ružičastih majici davne 2007. godine kad je dječak iz Kanade došao u školu, u ružičastoj majici, kako bi dao podršku svojoj majci koja je bolovala od karcinoma. Dječak je doživio vršnjačko nasilje.
Nakon uvodnog razgovora smo izrezali šablonu velike ružičaste majice. Učenici trećeg i četvrtog razreda su imali, za zadatak, napisati riječi podrške vršnjacima koji svakodnevno proživljavaju vršnjačko nasilje, a učenici prvog i drugog razreda su pisali što je zaista važno u životu ( ljubav, obitelj, prijateljstvo, podrška...).
Na ploču smo napisali poruke ohrabrenja koje smo poslije napisali na majicu, a majicu smo postavili na pano kako bi nas svakodnevno podsjećala na prave životne vrijednosti.

Galerija slika

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 3. 2020. 19:52

Maškarani Zaton

Učenici Područne škole prošetali Zatonom!

Već tradicionalno, učenici Područne škole Zaton, u vrijeme maškara, idu u obilazak svoga mjesta. Razigrana skupina malih maškara posjetila je kuće svojih roditelja, rodbine i prijatelja. Dočekani su s košarama punih bombona i čokolade. U svakoj kući su malo zapjevali i razveselili ukućane. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 2. 2020. 20:01

Kad se male ruke slože

Tko se više sjeća kad je suradnja počela…ali traje i trajat će :)! Od kada je Čistoća Zadar pokrenula akcija prikupljanja čepova za kupovinu skupih lijekova, učenici Područne škole Zaton sudjeluju u istoj. Naše male vrijedne ručice svakodnevno donose čepove u školu, a kad prikupe dovoljnu količinu, u goste pozovu gospođu Vesnu Đili, samostalnu stručnu suradnicu za edukaciju i promidžbu tvrtke Čistoća.  Gospođa Vesna se rado odazove i dođe nam u goste. Svi naučimo ponešto novo o pravilnom zbrinjavanju otpada, očuvanju okoliša te o samoj akciji prikupljanja čepova, a zatim dobijemo i poklon  jer smo svojim marljivim prikupljanjem čepova pomogli akciju. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 2. 2020. 19:51

Posjetili smo knjižnicu

Napravili smo slikovnicu za djecu s autizmom!

Svake subote Gradska knjižnica Zadar domaćin je humanitarnog projekta  "Djeca  za djecu" koji vode učiteljice Sandra Tomić i Katarina Markulin. U sklopu projekta učenici izrađuju slikovnice od filca koje će dugoročno pomoći djeci s autizmom. Teme slikovnica su prilagođene gradivu učenika koji pohađaju prvi razred. Mi smo izradili dvije slikovnice. Napravili smo slikovnicu iz predmeta Matematika na temu Brojevi do 10, a iz Hrvatskog jezika smo obradili lektiru Crvenkapica. Bilo je to jedno prekrasno iskustvo!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 2. 2020. 19:45

Donacija Turističke zajednice Zaton

Dobili smo pametne ploče!

Dan nam je danas sporo prolazio. Školski sati idu jedan za drugim, a znali smo što nas čeka na samom kraju nastavnog dana. Jedva smo čekali da dođe 12 sati jer su nam tada dolazile pametne ploče. Da, dobro ste čuli, Turistička zajednica mjesta Zaton nam je darovala dvije pametne ploče, projektore i printer. Otkucao je sat i direktorica TZ Zaton, Dalija Pavlović Peroš, pokucala je na vrata naše škole.  Donacija je stigla, a oduševljenje nitko nije mogao skriti: učenici, učiteljice, naša ravnateljica, ali i gospođa Dalija Pavlović Peroš. Našoj radosti nije bilo kraja, a koji nas tek novi izazovi očekuju kroz korištenje ovih novih modernih čuda?! :)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 11. 2019. 17:49

Zasadili Meliju!

Došao je dan naše male akcije. Nasmijana lica učenika jedva su dočekala trenutak sadnje drveća u sklopu projekta "Zasadi drvo, ne budi panj!".
Donacijom smo dobili Meliju,  listopadno drvo, podrijetlom s Himalaja.
Učenici su marljivo kopali mjesto na kojem će naše stablo živjeti svoj život, a uz to smo naučili ponešto o spomenutom drvu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 11. 2019. 17:42
 


Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Iza nas je dvadeset i osam godina od stradanja velikog broja žrtava u Vukovaru i Škabrnji. U sjećanje na taj dan, učenici Područne škole Zaton, minutom šutnje, odali su počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje. Zatim su, sa svojim učiteljicama, zapalili svijeće na školskom dvorištu.

NAŠ MALI ZATON

Oslikavanje učionice

Učenici kombiniranog razrednog odjeljenja 1. i 3. razreda Područne škole Zaton su, zajednički s učiteljicom Martinom Jelenković, odlučili urediti svoju učionicu. Ideje su se samo nizale, a naposljetku smo odlučili oslikati našu učionicu. Ipak, prije provedbe samog projekta je trebalo prikupiti financijska sredstva. Dio projekta je financirala Zadarska županija (projekt Naš mali Zaton), a dio Turistička zajednica Zatona. U goste smo pozvali slikaricu Luciju Bradicu koja je uvažila želje učenika te, uz njihovu pomoć, oslikala pravu malu bajku.  

 


 


Raspored zvona

                                     

Nin

1. 07:45 – 08:30

2. 08:35 - 09:20

3. 09:25 - 10:10

4. 10:30 - 11:15

5. 11:20 - 12:05

6. 12:10 - 12:55

7. 13:00 - 13:45 

 

Vrsi

1. 08:00 – 08:45

2. 08:50 – 09:35

3. 09:40 – 10:25

4. 10:45 – 11:30

5. 11:35 – 12:20

6. 12:25 – 13:10

7. 13:15 – 14:00


Virtualna knjižnica


TražilicaŠkolski kalendar


Upisi u srednju školu

 Image result for idemo u srednju


Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Pogled u svijet
Dnevni tisak


Zabavno i poučno

Image result for pravopis carnet

 


Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
preskoči na navigaciju